Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@15:49:14 GMT

متن کامل گزارش جديد آژانس

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۳۸۳۱

متن کامل گزارش جديد آژانس

خبرگزاري آريا - وين - ايرنا - آژانس بين المللي انرژي اتمي روز دوشنبه با انتشار گزارش جديد، براي نهمين بار پايبندي ايران را به توافق هسته اي اعلام کرد.

به گزارش ايرنا، در گزارش جديد آژانس اعلام شده که کارخانه توليد آب سنگين در حال فعاليت است و اينکه ذخيره آب سنگين ايران 114.4 متريک تن مي باشد. در طول دوره گزارش دهي، ايران بيش از 130 متريک تن آب سنگين نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين گزارش همچنين خاطرنشان مي کند که ايران به غني سازي UF6 در کارخانه غني سازي سوخت (FEP) ادامه داده و غني سازي بالاتر از 3.67 درصد از اورانيوم 235 را انجام نداده است. در بازه زماني گزارش، کل موجودي ذخيره شده اورانيوم غني سازي شده ايران از ميزان 300 کيلوگرم UF6 غني شده تا ميزان 3.67 درصد اورانيوم 235 (يا معادل آن در اشکال مختلف شيميايي) فراتر نرفته است. تا تاريخ 5 نوامبر 2017، ميزان اورانيوم غني شده تا 3.67 درصد اورانيوم 235 ايران 96.7کيلوگرم بوده است که مطابق با برجام و مصوبات کميسيون مشترک است.
بنابر اين گزارش، آژانس به راستي آزمائي عدم انحراف مواد هسته اي اعلام شده در تاسيسات هسته اي و مکان هاي خارج از تاسيسات که بطور معمول مورد استفاده قرار مي گيرند (LOFs) و از سوي ايران در چارچوب موافقتنامه پادمان ها اعلام شده، ادامه مي دهد. ارزيابي ها در خصوص نبود فعاليت ها و مواد هسته اي اعلام نشده براي ايران کماکان ادامه دارد. از روز اجرا، آژانس به نظارت و راستي آزمائي اجراي تعهدات مرتبط هسته اي از سوي ايران بر اساس مفاد برجام پرداخته است.
رضا نجفي سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي در بيانيه اي اعلام کرد که گزارش جديد آژانس که نهمين گزارش از روز اجراي برجام و هشتمين گزارش فصلي به شوراي حکام در مورد راستي آزمايي اجراي برجام به شمار مي رود، بر خلاف ادعاهاي آمريکا بار ديگر تاييد مي کند که اقدامات و فعاليت هاي هسته اي ايران کاملا منطبق با برجام است.
متن کامل ترجمه غير رسمي گزارش که از سوي نمايندگي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي منتشر شده است به اين شرح است:
شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي
GOV/2017/48
13 نوامبر 2017
راستي آزمائي و نظارت در جمهوري اسلامي ايران در پرتو قطعنامه 2231 (2015) شوراي امنيت
گزارش مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي
A. مقدمه
1. اين گزارش مديرکل به شوراي حکام و به موازات آن به شوراي امنيت سازمان ملل (شوراي امنيت) در خصوص اجراي تعهدات مرتبط هسته اي جمهوري اسلامي ايران (ايران) ذيل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و در خصوص موضوعات مرتبط با راستي آزمائي و نظارت در ايران در پرتو قطعنامه 2231 (2015) شوراي امنيت مي باشد. اين (گزارش) همچنين اطلاعاتي درخصوص موضوعات مالي، و مشورتها و تبادل اطلاعات آژانس با کميسيون مشترک ايجاد شده از سوي برجام، ارائه مي دهد.
B. سابقه
2. در تاريخ 14 ژوئيه 2015، چين، فرانسه، آلمان، فدراسيون روسيه، انگليس، ايالات متحده آمريکا، بهمراه نماينده عالي اتحاديه اروپا براي امور خارجي و سياست امنيتي (E3/EU+3) و ايران در مورد برجام توافق کردند. در تاريخ 20 ژوئيه 2015 شوراي امنيت قطعنامه 2231 (2015) را به تصويب رساند که در آن از جمله از مديرکل درخواست نمود که `راستي آزمائي و نظارت لازم بر تعهدات مرتبط هسته اي ايران براي کل دوره تعهدات يادشده درچارچوب برجام را برعهده گيرد`. در اوت 2015، شوراي حکام به مديرکل اجازه داد تا راستي آزمائي و نظارت لازم بر تعهدات مرتبط هسته اي ايران همانگونه که در برجام پيش بيني شده را انجام داده و بر همين اساس براي کل دوره تعهدات يادشده در پرتو قطعنامه شماره 2231 (2015) شوراي امنيت سازمان ملل، منوط به در اختيار داشتن منابع مالي و منطبق با رويه هاي پادماني استاندارد آژانس، گزارش ارائه نمايد. شوراي حکام همچنين اجازه داد که آژانس با کميسيون مشترک همچنانکه در سند GOV/2015/53 و اصلاحيه يک آن آمده، مشورت و تبادل اطلاعات نمايد.
3. در دسامبر 2016 و ژانويه 2017 مديرکل نه (9) سند ، که از سوي همه اعضاي کميسيون مشترک تهيه و به تاييد رسيده و متضمن روشنگري هائي براي اجراي اقدامات مرتبط هسته اي ايران مندرج در برجام براي دوره زماني آن بود را با کشورهاي عضو در ميان گذاشت.
4. هزينه سالانه تخميني آژانس براي اجراي پروتکل الحاقي ايران و براي راستي آزمايي و نظارت تعهدات مرتبط هسته اي ايران به شرح مندرج در برجام مبلغ 9.2 ميليون يورو در سال مي باشد. براي سال 2017 منابع مالي فرابودجه اي براي مبلغ 6.2 ميليون يورو از 9.2 ميليون يورو لازم است. تا تاريخ 6 نوامبر2017، مبلغ 9.7 ميليون يورو منابع مالي فرابودجه اي براي تامين هزينه فعاليتهاي مرتبط با برجام براي سال 2017 و بعد آن در دسترس است.
5. در تاريخ 29 اکتبر 2017، مديرکل با جناب آقاي حسن روحاني رئيس جمهور ايران، جناب آقاي علي اکبر صالحي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان انرژي اتمي ايران و جناب آقاي محمدجواد ظريف وزير امور خارجه ايران در تهران ديدار نمود. در جريان اين ديدارها مديرکل بر اهميت اجراي کامل تعهدات مرتبط هسته اي ذيل برجام از سوي ايران تاکيد کرد.
C. فعاليتهاي راستي آزمايي و نظارت بر برجام (JCPOA)
6. از تاريخ 16 ژانويه 2016 (روز اجراي برجام) آژانس اجراي تعهدات مرتبط هسته اي ايران ذيل برجام را منطبق با رويه هاي پادماني استناندارد آژانس و به شيوه اي بيطرفانه و عيني راستي آزمايي و نظارت نموده است، آژانس از زمان انتشار گزارش فصلي قبلي مديرکل ، بشرح ذيل گزارش مي دهد.
C.1 . فعاليت‌هاي مربوط به آب سنگين و بازفرآوري
7. ايران ساخت رآکتور تحقيقاتي آب سنگين اراک (رآکتور IR-40) موجود را طبق طراحي اوليه آن پيگيري نکرده است. ايران قرص‌هاي اورانيوم طبيعي، ميله‌هاي سوخت يا مجموعه‌هاي سوخت طراحي شده به صورت ويژه براي راکتور IR-40 طبق طراحي اوليه را توليد يا آزمايش نکرده و همه قرص‌هاي سوخت اورانيوم طبيعي و مجموعه هاي سوخت موجود در انبار تحت نظارت مداوم آژانس باقي مانده است (بندهاي 3 و 10).
8. ايران به اطلاع رساني به آژانس در خصوص موجودي آب سنگين در ايران و توليد آب سنگين در کارخانه توليد آب سنگين(HWPP) ادامه و به آژانس اجازه داده است که بر ميزان ذخاير آب سنگين ايران و مقدار آب سنگين توليد شده در HWPP نظارت نمايد (بند 15). در تاريخ 6 نوامبر 2017، آژانس راستي آزمائي نمود که اين کارخانه در حال فعاليت است و اينکه ذخيره آب سنگين ايران 114.4 متريک تن مي باشد. در طول دوره گزارش دهي ايران بيش از 130 متريک تن آب سنگين نداشته است (بند 14).
9. ايران فعاليت‌هاي مربوط به بازفرآوري را در رآکتور تحقيقاتي تهران (TRR) و تأسيسات توليد ايزوتوپ موليبدن، يد و زنون(MIX) و يا در هر تأسيسات اعلام شده ديگر به آژانس، انجام نداده است (بندهاي 18 و 21).
C.2 . فعاليت‌هاي مربوط به غني سازي و سوخت
10. در کارخانه غني سازي سوخت (FEP) در نطنز بيش از 5060 سانتريفيوژ IR-1 به صورت نصب شده در 30 آبشار به شکل محاسبه شده در واحدهاي عملياتي در زمان توافق پيرامون برجام (بند 27) به صورت نصب شده باقي نمانده اند. ايران تعداد 16 سانتريفيوژ IR-1 را از ميان سانتريفيوژهاي در حال نگهداري در انبار به منظور جايگزيني با سانتريفيوژهاي آسيب ديده يا خراب نصب شده در FEP خارج کرده است (بند 29.1).
11. ايران به غني سازي UF6 در FEP ادامه داده است. ايران غني سازي بالاتر از 3.67 درصد از اورانيوم 235 را انجام نداده است (بند 28).
12. در بازه زماني گزارش، کل موجودي ذخيره شده اورانيوم غني سازي شده ايران از ميزان 300 کيلوگرم UF6 غني شده تا ميزان 3.67 درصد اورانيوم 235 (يا معادل آن در اشکال مختلف شيميايي) فراتر نرفته است (بند 56). ميزان 300 کيلوگرم UF6 معادل با 202.8 کيلوگرم اورانيوم مي باشد.
13. تا تاريخ 5 نوامبر 2017، ميزان اورانيوم غني شده تا 3.67 درصد اورانيوم 235 ايران 96.7 کيلوگرم بوده است ، بر اساس برجام و مصوبات کميسيون مشترک.
14. در کارخانه غني سازي سوخت فردو (FFEP) تعداد 1044 سانتريفيوژ IR-1 در يک بال (واحد 2) از تأسيسات مزبور قرار داده شده اند (بند 46)، که تعداد 1034 سانتريفيوژ IR-1 به صورت نصب شده در شش آبشار باقي مانده اند. در تاريخ 30 اکتبر 2017 آژانس راستي آزمايي نمود که به منظور انجام «تحقيق مقدماتي و فعاليتهاي تحقيق و توسعه در ارتباط با توليد ايزوتوپ هاي پايدار»، ده سانتريفيوژ IR-1 از آن شش آبشار جدا شده، تغيبراتي در آنها داده شده و به صورت جداگانه نصب شده اند. ايران در بازه زماني گزارش هيچ گونه غني سازي اورانيوم يا فعاليت هاي تحقيق و توسعه مرتبط در اين کارخانه انجام نداده و هيچ گونه مواد هسته اي در کارخانه وجود نداشته است (بند 45).
15. همه سانتريفيوژهاي انبار شده به همراه متعلقات آنها در انبار، تحت نظارت مداوم آژانس باقي مانده اند (بندهاي 29، 47، 48 و 70). آژانس دسترسي منظم به ساختمان هاي مرتبط در نطنز شامل همه FEP و کارخانه نيمه صنعتي غني سازي (PFEP) را ادامه داده و دسترسي روزانه طبق درخواست آژانس انجام شده است (بند 71). آژانس کماکان دسترسي معمول به FFEP، از جمله دسترسي روزانه در صورت درخواست، داشته است. (بند 51)
16. ايران فعاليت هاي غني سازي اش را در راستاي برنامه بلند مدت غني سازي و تحقيق و توسعه غني سازي خود به همان صورت ارائه شده به آژانس در تاريخ 16 ژانويه 2016 انجام داده است (بند 52).
17. در تاريخ 12 نوامبر 2017 آژانس راستي آزمايي کرد که کليه ميله هاي سوخت پرتودهي شده در TRR در ايران از ميزان پرتودهي بالاتر از 1 رم بر ساعت (در يک متر در هوا) برخوردار هستند.
18. ايران هيچکدام از تأسيسات اعلام شده را به منظور تبديل صفحات سوخت يا ضايعات به UF6 مورد استفاده قرار نداده و از ساخت تأسيسات جديد بدين منظور به آژانس اطلاعي نداده است (بند 58).
C.3. تحقيق و توسعه، توليد و موجودي سانتريفيوژ
19. هيچ اورانيوم غني شده اي از طريق فعاليتهاي تحقيق و توسعه انباشت نگرديده، و غني سازي تحقيق و توسعه ايران انجام شده با يا بدون اورانيوم و با استفاده از سانتريفيوزها در چارچوب محدوديتهاي تعريف شده در برجام بوده است (بندهاي 42-32).
20. ايران اظهارنامه هاي مربوط به توليد و موجودي لوله هاي روتور سانتريفيوژ و بيلوز (Bellows) را به آژانس ارائه نموده و اجازه راستي آزمايي اقلام در موجودي را به آژانس داده است ( بند 80.1). آژانس نظارت مداوم شامل استفاده از اقدامات نظارتي و مراقبتي را انجام داده و راستي آزمايي نموده که تجهيزات اعلام شده براي توليد لوله هاي روتور و بيلوزها براي توليد سانتريفيوژ فقط براي فعاليتهاي مشخص شده در برجام استفاده شده اند( بند 80.2). ايران هيچگونه سانتريفيوژ IR-1 را براي جايگزيني با آنهايي که خراب شده و يا از کار افتاده اند توليد نکرده است.( بند 62)
21. همه لوله هاي روتور اعلام شده، بيلوزها و مجموعه هاي روتور شامل لوله روتورها و بيلوزهايي که از روز اجرا توليد شده اند تحت نظارت مداوم آژانس قرار داشته اند. (بند 70) ايران با استفاده از فيبر کربن لوله هاي روتور توليد کرده که توسط آژانس نمونه برداري و آزمايش شده و تمامي آنها تحت اقدامات نظارتي و مراقبتي آژانس بوده است.
D. اقدامات شفاف سازي
22. ايران کماکان به آژانس اجازه داده تا از نظاره گرها و مهر و مومهاي الکترونيکي آنلاين در زمينه غني سازي استفاده نمايد تا بدينوسيله وضعيت آنها در اماکن هسته اي به بازرسان آژانس مخابره و جمع آوري خودکار ثبت سوابق اندازه گيري توسط ادوات اندازه گيري نصب شده آژانس تسهيل گردد (بند 67.1). ايران بنا به درخواست آژانس نسبت به صدور رواديد درازمدت براي بازرسان منصوب آژانس اقدام نموده و براي آژانس در اماکن هسته اي، محل کار مناسب فراهم نموده و استفاده از محل کار در مکان هاي نزديک سايتهاي هسته اي در ايران را تسهيل نموده است (بند 67.2)
23. ايران کماکان به آژانس اجازه داده - تا از طريق اقدامات مورد توافق با ايران، از جمله از طريق اقدامات مراقبتي و نظارتي - بر تمامي کنسانتره سنگ اورانيوم (UOC) توليد شده در ايران يا کسب شده از ديگر منابع و منتقل شده به تاسيسات تبديل اورانيوم (UCF) در اصفهان (بند 68)، نظارت نمايد. همچنين، ايران تمامي اطلاعات ضروري براي قادر نمودن آژانس جهت راستي آزمايي توليد کنسانتره سنگ اورانيوم (UOC) و موجودي انبار UOC توليد شده در ايران يا کسب شده از هر منبع ديگري را ارايه نموده است (بند 69) .
E. ديگر اطلاعات مرتبط
24. ايران اجراي موقت پروتکل الحاقي موافقتنامه پادمانها بر اساس ماده 17 (b) پروتکل الحاقي، تا زمان لازم الاجرا شدن آن را ادامه مي دهد. آژانس به ارزيابي اظهارنامه هاي ايران ذيل پروتکل الحاقي ادامه داده است و تحت پروتکل الحاقي دسترسي هاي تکميلي به همه سايتها و اماکن مورد نياز براي بازديد در ايران داشته است.
25. طبق کد اصلاح شده 3.1 از بخش عمومي ترتيبات فرعي موافقتنامه پادمانها، ايران طي نامه مورخ 29 اکتبر 2017 تصميم خود مبني بر ` طراحي و ساخت يک تاسيسات جديد (Critical) (رآکتور بحراني آب سبک) در سازمان انرژي اتمي ايران براي مقاصد تحقيقاتي در آينده نزديک` را به آژانس اطلاع داده و اطلاعات اوليه مربوط به طراحي براي اين تاسيسات را ارايه نمود.
26. راستي آزمايي و نظارت آژانس بر ساير تعهدات مرتبط هسته اي ايران ذيل برجام، شامل تعهداتي که در بخش هاي D، E، S و T ضميمه يک برجام تصريح شده، ادامه دارد.
27. طي مقطع زماني اين گزارش، آژانس در يک جلسه گروه کاري خريد کميسيون مشترک شرکت کرده است. (برجام، ضميمه چهار - کميسيسون مشترک، بند 6.4.6).
F. خلاصه:
28. آژانس به راستي آزمائي عدم انحراف مواد هسته اي اعلام شده در تاسيسات هسته اي و مکان هاي خارج از تاسيسات که بطور معمول مورد استفاده قرار مي گيرند (LOFs) و از سوي ايران درچارچوب موافقت نامه پادمان ها اعلام شده، ادامه مي دهد. ارزيابي ها در خصوص نبود فعاليتها و مواد هسته اي اعلام نشده براي ايران کماکان ادامه دارد.
29. از روز اجرا، آژانس به نظارت و راستي آزمائي اجراي تعهدات مرتبط هسته اي از سوي ايران بر اساس مفاد برجام پرداخته است.
30. مديرکل به گزارش دهي به طور مقتضي ادامه خواهد داد.
شبد**اروپام**1078** 1379
تنظيم از: بابک جعفري** انتشار دهنده: هادي افتخاري
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۳۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۰:۵۷

نخست‌وزیر یونان اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین، سامانه‌های دفاع هوایی مانند «پاتریوت» یا «اس-۳۰۰» در اختیار کی‌یف قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کیریاکوس میتسوتاکیس اواخر روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیون «اسکای» یونان گفت: آتن قرار نیست اس-۳۰۰ (S-300) یا پاتریوت (Patriot) به اوکراین بفرستد.

وی اظهار داشت: از ما [در این باره] درخواست شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

نخست‌وزیر یونان افزود: این سامانه‌ها برای توانایی بازدارندگی ما حیاتی هستند.

ال پائیس: اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۰:۵۶

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا امروز (جمعه) نوشت که اسپانیا «تعداد کمی موشک پاتریوت» به اوکراین ارسال می‌کند.

در حالی که اسپانیا تحویل پرتابگرهای ضدهوایی به اوکراین را رد کرد، اما به کی‌یف گلوله خواهد داد.

«ال پائیس» گزارش داد که اسپانیا سه توپخانه دارد که آنها را در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۴ از آلمان خریداری کرد.

این روزنامه به نقل از منبعی ناشناس، خبر داد که مادرید «تعداد کمی موشک پاتریوت» در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع اسپانیا هنوز به درخواست این روزنامه برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

با این حال یک منبع دیپلماتیک اسپانیایی روز گذشته به خبرنگاران گفت: ما باید تعهد خود نسبت به اوکراین را افزایش دهیم.

روزنامه «فایننشال‌تایمز» نیز روز دوشنبه گزارش داد که کشورهای یونان و اسپانیا تحت فشار شدید متحدان خود در اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند تا سامانه های دفاع هوایی بیشتری را برای اوکراین تامین کنند.

حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، نیروهای این کشور به یک قطار باری که تجهیزات نظامی تامین شده از سوی غرب را برای اوکراین حمل می کرد، حمله کرده اند.

 این وزارتخانه امروز (جمعه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این حمله ترکیبی از جنگنده‌ها، موشک و توپخانه استفاده شده است.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، در این بیانیه همچنین آمده است: « یک قطار با سلاح و تجهیزات نظامی غربی در منطقه شهرک اوداچنویه در دونتسک مورد اصابت قرار گرفت.»

به گفته وزارت دفاع روسیه، پرسنل و تجهیزات تیپ ۶۷ مکانیزه نیروهای اوکراینی نیز در ایستگاه بارگیری راه آهن در منطقه شهرک «بالاکلیا» در منطقه خارکیف اوکراین مورد حمله قرار گرفتند.

تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که چنانچه تسلیحات اتمی آمریکا در لهستان مستقر شود، در صورت وقوع یک درگیری مستقیم فرضی بین روسیه و ناتو، این سلاح‌های اتمی بلافاصله نابود خواهند شد.   به گزارش اسپوتنیک، زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که ورشو دیوانه‌وار به دنبال جلب توجه برنامه‌ریزان نظامی در ستاد کل ارتش روسیه است، گفت: تصور این موضوع سخت نیست که در صورت استقرار سلاح‌های اتمی آمریکا در خاک لهستان، محل استقرار آنها در صورت وقوع یک درگیری مستقیم فرضی با ناتو، به هدفی مشروع برای روسیه تبدیل شده و بلافاصله نابود خواهند شد.   به نوشته اسپوتنیک، آندری دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر گفته بود که ورشو آماده استقرار سلاح‌های اتمی آمریکا در خاک این کشور است.   در پی این اظهار نظر رئیس جمهور لهستان، دونالد تاسک نخست‌وزیر این کشور نیز گفته بود: می‌خواهم با دودا ملاقات کنم و بدانم که چه چیزی وی را به ایراد چنین اظهاراتی برانگیخته است.

 

 

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • پاسخگویی به بیش از ۲۲ هزار گزارش مردمی در سال ۱۴۰۲
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور